News
Op het gebied van verse en diepgevroren visproducten behoeft Dayseaday weinig introductie. Voor de dagelijkse productie van zalm en zalmforel is het Urker familiebedrijf vorig jaar overgestapt op een …
Na een afwezigheid van zes jaar keert interpack processing & packaging terug op de beursagenda. De belangrijkste vakbeurs op het gebied van verpakkingen, verpakkingsmachines en end-of-line- …
Deze week verschijnt een nieuwe uitgave van vaktijdschrift Fish & Co. De coverstory gaat deze keer over Jansen Techniek, dat bij Dayseaday op Urk een dubbele ontschubber heeft geplaatst. Voor een …
De Belt Grill van HiTec Food Systems B.V. is gemaakt om vis continu tussen twee banden te kunnen grillen. Dit maakt het een ideale machine om vis mee te garen. De HiTec Belt Grill schroeit producten …
Zeeland is de enige provincie van Nederland waar Oosterscheldekreeften, met een eigen DNA-structuur, gevangen worden. Al 22 jaar werd traditiegetrouw de officiële opening van het kreeftenseizoen …
GEA heeft op 20 maart voor het eerst de deuren geopend van zijn nieuwe Technology Center (XLAB) in het Duitse dorp Biedenkopf-Wallau. Vanaf nu zal het nieuwe XLAB (1500 m²) in beschikbaar zijn …
Het nieuwste boek ‘De Zoutwegen. Hoe vis de Europese cultuur veranderde’, van auteur John Goodlad, verschijnt per 1 maart bij Noordboek. Het boek beschrijft het fascinerende verhaal van …
Lena Wabeke, student Food Innovation, is afgelopen week tijdens de HAS Food Experience in de prijs gevallen met haar innovatieve foodconcept De Goede Vangst, biodiverse bitterballen gemaakt van …
Verbufa en Moulin-Debaillie (de agent van Verbufa voor België en Luxemburg) vormen samen een van de grootste leveranciers van machines en lijnoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie binnen …
Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, de belangrijkste beurs voor de vis- en seafood (verwerkende) industrie, zet óók voor de 29ste editie zijn tenten op in Barcelona. De beurs …