×

'Wij leveren procesoplossingen voor de bereiding van vis'

Wednesday November 16, 2022
Back to overview
Share this article
Voor Baaijens Industrial Equipment BV (BIE) uit Oss is visprocessing een belangrijk onderdeel van het bedrijfs-DNA. “Als sinds de jaren ‘80 leveren wij diverse vormen van pekel, zout en marineer oplossingen voor een grote diversiteit van visproducten”, zegt Tom Baaijens.
 

“Vanuit een verdere en diepere ontwikkeling binnen BIE de afgelopen jaren, leveren en plaatsen we inmiddels een ruim pakket van procesoplossingen voor de bereiding van vele soorten vis eindproducten in Nederland en België”, vervolgt hij. “Door middel van dealerschappen van grote merken en de vervaardiging van eigen apparatuur, kunnen we volledige productiestappen en inrichting realiseren: fileer, trimlijnen en pinboning voor zalm. Complete automatische, of half automatische, pekellijnen, bestaande uit Fomaco pekelinjectors met weeglijnen, droogzouters, handling en liften voor het vullen van rookwagens en de complete aanmaak van pekels en marinades met koelmogelijkheden.”
 
Heetrook en koudrook
Met Reich Thermoprozesstechnik, levert Baaijens industriële rookkasten voor zowel heetrook als koudrook van alle mogelijke gerookte visproducten. “Voor de koudrook van zalmfilet bieden we onze horizontale UKQ-technologie aan en zorgen we met ons externe koelsysteem voor de beste productomstandigheden die er op de markt verkrijgbaar is. Alle vormen van rookgeneratoren staan ter beschikking om elk gewenste rookbeleving te kunnen realiseren.
Ook voor de samengestelde vissnacks, convenience en ook hybrideproducten, bieden we standalone machines en complete lijnen: mengen, verkleinen, cutters en emulgeren in combinatie met transportbanden of pompsystemen.”

Klik HIER voor het volledige verhalen over Baaijens Industrial Equipment in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish & Co.