MIVEG 2040 maakt indruk op Demodag IB Food-Machines
Thursday November 14, 2024
De introductie van de MIVEG 2040 is volgens Van Ooijen een belangrijke stap in de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige, machinaal vervaardigde spiesen die het uiterlijk van handgemaakte producten behouden. “Wat je in de supermarkt ziet liggen, zijn vaak te gestroomlijnde spiesen die er machinaal uitzien”, gaat Van Ooijen verder. “De MIVEG-machines kunnen, dankzij hun unieke mallen, spiesen produceren die eruitzien alsof ze met de hand zijn gemaakt. Dat maakt ze perfect voor een product dat vaak als luxe wordt gezien en waarbij de presentatie telt.”
De MIVEG 2040 biedt bedrijven bovendien een oplossing voor arbeidsefficiëntie. “Er was een klant aanwezig die normaal twintig seizoensarbeiders nodig heeft om een bepaalde kwaliteit spiesen te produceren. Met de MIVEG 2040 kan diezelfde output nu met slechts drie medewerkers worden bereikt. Dit maakt een enorm verschil in de bedrijfsvoering.”
Platform voor uitwisseling
Naast de 2040 konden de bezoekers ook kennismaken met andere MIVEG-modellen, zoals de MIVEG 480 en de grotere 4080, die maar liefst 4000 spiesen per uur kan maken. “De dag draaide niet alleen om de machines zelf, maar ook om de relaties met onze klanten en het creëren van een platform voor uitwisseling. De sfeer was ontspannen, met barbecuehapjes van de spiesen en een drankje erbij. Het was mooi om te zien dat klanten ook met elkaar in gesprek gingen. En uiteraard waren de mannen van MIVEG er ook om alles te demonstreren.”
Vanwege de positieve reacties overweegt IB Food-Machines om volgend jaar nog vier extra demodagen te organiseren. Van Ooijen besluit: “We hadden niet verwacht dat de 2040 zo’n succes zou zijn ten opzichte van de 4080. De feedback was bijzonder positief en klanten waren enthousiast om terug te komen. Zonder de klanten zou zo’n dag niet slagen. We willen hen dan ook bedanken voor hun interactie en de gezellige dag.”
Kijk voor meer informatie op www.food-machines.com