Visscher Seafood weegt en etiketteert met VWS Nederland
Wednesday April 19, 2023
VWS Nederland.”
Hij heeft het familiebedrijf met eigen ogen en van dichtbij zien groeien. “Als 15-jarige had ik als bijbaantje het ontgraten van zalm. 's Middags na school met vrienden en met een muziekje op de achtergrond keken we terug op het afgelopen weekend. Vanaf woensdagmiddag fantaseerden we al over het komende weekend en over wat we met ons verdiende geld gingen doen. Dat waren nog eens mooie tijden”, herinnert Korf zich nog goed.
Flinke toename
Inmiddels is hij vijftien jaar in dienst bij Visscher Seafood en ziet hij het bedrijf ieder jaar in omvang toenemen. Korf: “In ons bedrijf werken meer dan zeventig mensen in vaste dienst en ongeveer veertig flexibele krachten. We hebben een eigen biologische zalmkwekerij in Schotland, zijn initiatiefnemer van een duurzaam aquacultuurproject in Noorwegen onder de merknaam Varlaks (Noors voor 'onze zalm', red.) en door de overname van een Noors handelsbedrijf kunnen we nu samenwerken met een groep onafhankelijke zalmkwekerijen in Noorwegen. De verwachting is dat het totale volume gaat toenemen van 20.000 ton per jaar nu naar 50.000 ton per jaar in de toekomst.”
Die 50.000 ton verse vis, waarvan ongeveer 95% zalm, zal worden verwerkt en verpakt op het voormalige eiland Urk. “We zijn continu bezig met de optimalisatie van ons productieproces, maar zonder hierbij af te doen aan de kwaliteit van het product. We investeren veel in de voorsprong van ons machinepark. We willen altijd het beste van het beste hebben staan. Zo gebruikten we altijd al verwerkingsmachines van Baader en verpakkingsmachines van Multivac. Echt topmerken en tegenwoordig hebben we VWS Nederland ook aan dat lijstje toegevoegd”, toont Korf tijdens een rondleiding door de nieuwe productiehal.
Lees HIER de volledige casestudy over VWS Nederland in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.
Het Urker visbedrijf Visscher Seafood legt momenteel de laatste hand aan de bouw van een karaktervol pand en de verbouwing van het bestaande pand. Het bedrijf verdubbelt in oppervlakte naar 2.800m2 en gaat van één naar drie verpakkingslijnen, waarmee de zalmverwerking een vlucht neemt. Over de leverancier van de weeg- en etiketteersystemen voor de nieuwe verpakkingslijnen hoefde men niet lang na te denken. Pieter Korf, Production Manager bij Visscher Seafood, lacht: “Die bestelling hebben we geplaatst bij
Hij heeft het familiebedrijf met eigen ogen en van dichtbij zien groeien. “Als 15-jarige had ik als bijbaantje het ontgraten van zalm. 's Middags na school met vrienden en met een muziekje op de achtergrond keken we terug op het afgelopen weekend. Vanaf woensdagmiddag fantaseerden we al over het komende weekend en over wat we met ons verdiende geld gingen doen. Dat waren nog eens mooie tijden”, herinnert Korf zich nog goed.
Flinke toename
Inmiddels is hij vijftien jaar in dienst bij Visscher Seafood en ziet hij het bedrijf ieder jaar in omvang toenemen. Korf: “In ons bedrijf werken meer dan zeventig mensen in vaste dienst en ongeveer veertig flexibele krachten. We hebben een eigen biologische zalmkwekerij in Schotland, zijn initiatiefnemer van een duurzaam aquacultuurproject in Noorwegen onder de merknaam Varlaks (Noors voor 'onze zalm', red.) en door de overname van een Noors handelsbedrijf kunnen we nu samenwerken met een groep onafhankelijke zalmkwekerijen in Noorwegen. De verwachting is dat het totale volume gaat toenemen van 20.000 ton per jaar nu naar 50.000 ton per jaar in de toekomst.”
Die 50.000 ton verse vis, waarvan ongeveer 95% zalm, zal worden verwerkt en verpakt op het voormalige eiland Urk. “We zijn continu bezig met de optimalisatie van ons productieproces, maar zonder hierbij af te doen aan de kwaliteit van het product. We investeren veel in de voorsprong van ons machinepark. We willen altijd het beste van het beste hebben staan. Zo gebruikten we altijd al verwerkingsmachines van Baader en verpakkingsmachines van Multivac. Echt topmerken en tegenwoordig hebben we VWS Nederland ook aan dat lijstje toegevoegd”, toont Korf tijdens een rondleiding door de nieuwe productiehal.
Lees HIER de volledige casestudy over VWS Nederland in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.