×

Belt Gril: ideale machine om vis mee te garen

Tuesday March 28, 2023
Back to overview
Share this article
De Belt Grill van HiTec Food Systems B.V. is gemaakt om vis continu tussen twee banden te kunnen grillen. Dit maakt het een ideale machine om vis mee te garen. De HiTec Belt Grill schroeit producten uitsluitend in hun eigen vet.

Het voordeel van bakken op de Belt Grill is dat er geen extra (ongezonde) vetten hoeven worden toegevoegd om de vis te kunnen bakken. Hierdoor bevat de vis minder calorieën en wordt de inname van vet verminderd. Voedingsstoffen en de smaak blijven bovendien behouden. De buitenkant wordt namelijk dichtgeschroeid, waardoor vocht en voedingsstoffen worden ingesloten. Hierdoor worden belangrijke vitamines en mineralen, zoals vitamine B11 (foliumzuur), vitamine B12 (cobalamine), jodium en selenium beter behouden. Zelfs sterk gemarineerde of plakkerige geglazuurde producten kunnen perfect worden verwerkt, dankzij de anti-aanbakeigenschappen van de band. De uitstraling van het product zorgt door middel van de contactcooker voor een echte blikvanger in de moderne keuken.

Passende oplossing
HiTec biedt op basis van het standaardontwerp machines van verschillende afmetingen, verschillende extra opties en aanbouwapparatuur. Door de flexibele combinatiemogelijkheden kan het bedrijf uit Zwolle voor een passende oplossing zorgen. Als een optimale oplossing niet haalbaar is, dan ontwikkelt HiTec deze samen met de klant.