×

Nieuws

Zeeland is de enige provincie van Nederland waar Oosterscheldekreeften, met een eigen DNA-structuur, gevangen worden. Al 22 jaar werd traditiegetrouw de officiële opening van het kreeftenseizoen …

GEA heeft op 20 maart voor het eerst de deuren geopend van zijn nieuwe Technology Center (XLAB) in het Duitse dorp Biedenkopf-Wallau. Vanaf nu zal het nieuwe XLAB (1500 m²) in beschikbaar zijn …

Het nieuwste boek ‘De Zoutwegen. Hoe vis de Europese cultuur veranderde’, van auteur John Goodlad, verschijnt per 1 maart bij Noordboek. Het boek beschrijft het fascinerende verhaal van …

Lena Wabeke, student Food Innovation, is afgelopen week tijdens de HAS Food Experience in de prijs gevallen met haar innovatieve foodconcept De Goede Vangst, biodiverse bitterballen gemaakt van …

Verbufa en Moulin-Debaillie (de agent van Verbufa voor België en Luxemburg) vormen samen een van de grootste leveranciers van machines en lijnoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie binnen …

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global, de belangrijkste beurs voor de vis- en seafood (verwerkende) industrie, zet óók voor de 29ste editie zijn tenten op in Barcelona. De beurs …

Afgelopen vrijdag hield LETS bv een open dag in het nieuwe pand in Dronten. Het bedrijf, dat in de afgelopen veertig jaar is uitgegroeid tot specialist op het gebied van reinigingstechniek voor de …

De Taiwanese overheid geeft ruim 415 miljoen euro uit aan subsidies in de komende twee jaar, met als doel de verbetering van de bestaande koelketen in de landbouw, visserij en veeteelt. Deze forse …

Schouten Europe introduceert deze maand een plantaardige visfilet. Vervangers voor vis zijn sterk in opkomst, hetgeen blijkt uit het feit dat in supermarkten in West-Europa het aantal …

Vegetarische en veganistische producten krijgen steeds meer een vaste plek in de voedingsconsumptie van de consument. Normec Foodcare houdt op donderdag 26 januari een Veggie & Vegan Event en laat …