'Door Jansen Techniek hebben we een kwaliteitsslag gemaakt'
Maandag 17 april 2023
Jansen Techniek. “Dankzij de dubbele ontschubber kunnen wij de productielijn op volledige snelheid laten draaien. En hebben we een enorme efficiency- en kwaliteitsslag kunnen maken”, stelt operational manager Frits Brouwer bij Dayseaday.
Dayseaday heeft meerdere productiefaciliteiten op Urk. In één van die fabrieken zijn zo’n dertig medewerkers dagelijks bezig met de verwerking van zalm - en af en toe zalmforel - voor retailers, horeca en detailhandel. “We hebben vorig jaar gekozen voor een nieuwe fileerlijn van Baader, die wordt gevoed door de machines van Jansen Techniek. Daarop verwerken we zo’n 25 vissen per minuut. Toen we vorig jaar overstapten, wilden we ook een pasklare oplossing voor het ontschubben en ontslijmen. De oude ontschubmachine die we hadden, voldeed niet meer en de oplossingen die agenturen ons boden, kwamen niet overeen met waarnaar wij op zoek waren”, legt Brouwer uit.
“We deden al langer zaken met Jansen Techniek. Toen wij onze vraagstukken bij ze neerlegden, kwamen zij met een maatwerkoplossing: een verbeterde machine en een snelle service, die ook qua prijs nog interessant was. Bijkomend voordeel is dat Jansen Techniek een Nederlandse machinebouwer is, waardoor er snel geschakeld kan worden als er een keertje iets is. Dat is erg fijn.”
Verbeterde hygiëne
Sales engineer Corwin van den Bor van Jansen Techniek legt uit wat het Puttense bedrijf heeft gerealiseerd bij Dayseaday. “Vanuit de klant kregen wij de vraag om mee te denken in het productie proces en zo de lay-out op te bouwen van de nieuwe fileerlijn. De kunst zit hem in het zo efficiënt mogelijk opstellen van de verschillende machines binnen de beschikbare ruimte. Samen met de klant en andere leveranciers is hier een mooi resultaat uit gekomen. Dayseaday wilde meer zalm kunnen verwerken, met een hogere omloopsnelheid en dus hogere opbrengst, zonder in te leveren op de kwaliteit en tegelijk de hygiëne te verbeteren.”
Lees HIER meer over de oplossingen van Jansen Techniek in de coverstory in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.
Op het gebied van verse en diepgevroren visproducten behoeft Dayseaday weinig introductie. Voor de dagelijkse productie van zalm en zalmforel is het Urker familiebedrijf vorig jaar overgestapt op een volledig geautomatiseerde fileerlijn. Voor het ontschubben en ontslijmen van de vissen vertrouwt Dayseaday op de machines en technische toepassingen van
Dayseaday heeft meerdere productiefaciliteiten op Urk. In één van die fabrieken zijn zo’n dertig medewerkers dagelijks bezig met de verwerking van zalm - en af en toe zalmforel - voor retailers, horeca en detailhandel. “We hebben vorig jaar gekozen voor een nieuwe fileerlijn van Baader, die wordt gevoed door de machines van Jansen Techniek. Daarop verwerken we zo’n 25 vissen per minuut. Toen we vorig jaar overstapten, wilden we ook een pasklare oplossing voor het ontschubben en ontslijmen. De oude ontschubmachine die we hadden, voldeed niet meer en de oplossingen die agenturen ons boden, kwamen niet overeen met waarnaar wij op zoek waren”, legt Brouwer uit.
“We deden al langer zaken met Jansen Techniek. Toen wij onze vraagstukken bij ze neerlegden, kwamen zij met een maatwerkoplossing: een verbeterde machine en een snelle service, die ook qua prijs nog interessant was. Bijkomend voordeel is dat Jansen Techniek een Nederlandse machinebouwer is, waardoor er snel geschakeld kan worden als er een keertje iets is. Dat is erg fijn.”
Verbeterde hygiëne
Sales engineer Corwin van den Bor van Jansen Techniek legt uit wat het Puttense bedrijf heeft gerealiseerd bij Dayseaday. “Vanuit de klant kregen wij de vraag om mee te denken in het productie proces en zo de lay-out op te bouwen van de nieuwe fileerlijn. De kunst zit hem in het zo efficiënt mogelijk opstellen van de verschillende machines binnen de beschikbare ruimte. Samen met de klant en andere leveranciers is hier een mooi resultaat uit gekomen. Dayseaday wilde meer zalm kunnen verwerken, met een hogere omloopsnelheid en dus hogere opbrengst, zonder in te leveren op de kwaliteit en tegelijk de hygiëne te verbeteren.”
Lees HIER meer over de oplossingen van Jansen Techniek in de coverstory in de laatste (digitale) uitgave van vaktijdschrift Fish&Co.