‘Willen de grootste visverwerker van Vlaanderen worden’
Dinsdag 21 mei 2024
Dit groeiende familiebedrijf is een voorbeeld van korte keten: er wordt ingezet op vangst, aankoop, verwerking en verkoop in eigen land. “Zo zorgen we er mede voor dat Vlaanderen zelfvoorzienend wordt inzake voedselproductie.” Het is niet de enige grootse ambitie die de broers hebben. “We willen de grootste visverwerker van Vlaanderen worden,” melden ze.
Door de nieuwbouw groeit Alfa Fish van 400 naar 1.500 vierkante meter bedrijfsoppervlakte, met onder andere een nieuwe productieruimte voor visverwerking. Het gebouw telt meer dan 360 zonnepanelen voor diverse koelingen en innovatieve CO2-koelinstallatie. Met de nieuwe uitbreiding hopen de broers een productiecapaciteitsgroei van 1.838 naar 7.353 ton per jaar te realiseren, waardoor de lokale verankering visverwerking in Vlaanderen wordt versterkt en er meer aandacht komt voor lokale vissoorten.
De feestelijke opening werd bezocht door belangrijke spelers in de Vlaamse vissector, zoals onder andere Dhr. Tom Premereur, Directeur van de Vlaamse Visveiling en Dhr. Paul Van Tigchelt, Vicepremier en Minister van Justitie en Noordzee. “Het was een prachtig evenement met onder meer topsprekers, de directie van de Vlaamse Visveiling, food influencers en horecabedrijfsleiders zoals de CEO van Gault & Millau en de Voorzitter van Horeca Vlaanderen”, vertelt Timmermans trots.
Meer informatie:
Alfa Fish | tel. +32 3 313 81 34 | info@alfafish.be | www.alfafish.be