×

CRC Industries lanceert industriële Hydropower-ontvetter

Donderdag 22 augustus 2024
Terug naar overzicht
Deel dit artikel
CRC Industries introduceert Hydropower, een nieuwe industriële ontvetter op waterbasis. Het product maakt deel uit van het duurzame Green Force®-platform en is ontworpen om de veiligheid van zowel machines als medewerkers te waarborgen, terwijl het tevens bijdraagt aan een verminderde milieu-impact. Hydropower maakt deel uit van het NSF-gecertificeerde 'Food Processing Safe' (FPS)-gamma.

Hydropower is een NSF-gecertificeerde ontvetter met een neutrale pH-waarde, die effectief vet, olie, smeermiddelen en andere verontreinigingen verwijdert. De waterbasisformule maakt het product biologisch afbreekbaar, met een afbraakpercentage van ≥ 60% volgens de OESO 301-norm. Hierdoor is het product niet schadelijk voor het milieu en de gezondheid, aangezien het geen vluchtige organische stoffen (VOC's) of koolwaterstofoplosmiddelen bevat.

Belangrijke stap naar duurzaamheid
Het Green Force®-platform, waaronder Hydropower valt, is een belangrijke stap in CRC’s streven naar duurzaamheid. Producten binnen dit platform voldoen aan strenge ESG-criteria en zijn onafhankelijk geverifieerd. Ze bevatten weinig tot geen VOC's en vermijden schadelijke gebruiks- of gezondheidswaarschuwingen. Het enige waarschuwingssymbool dat vereist is, is dat van ontvlambaarheid.

Onderdeel FPS
Daarnaast is Hydropower onderdeel van het NSF-gecertificeerde ‘Food Processing Safe’ (FPS)-gamma, wat betekent dat het speciaal is ontwikkeld om te voldoen aan de strenge eisen van de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie. Dit maakt het product niet alleen milieuvriendelijk, maar ook veilig voor gebruik in omgevingen waar voedselverwerking plaatsvindt.